Suuçtu Şelalesi Nerede Nasıl Gidilir

Suuçtu Şelalesi Nerede,Suuçtu Şelalesine Nasıl Gidilir,Suuçtu Şelalesine Nasıl Gezilir


Suuçtu ŞelalesiBursa‘nın en güzel doğal güzelliklerinden biridir. Şelale bir fay hattının çökmesi sonucunda meydana gelmiştir. Şelalenin yüksekliği yaklaşık 38 metredir. Şelalenin suyunun döküldüğü göletteki su miktarı, yazın azalsa da kış aylarında dolup oldukça güzel bir görüntü oluşturmaktadır.
Suuçtu Şelalesi’nin ve güzel bir ormanın yer aldığı Suuçtu orman içi dinlenme yeri, şelaleyi görmeye gelenleri tüm doğa güzellikleriyle karşılamaktadır. Kış aylarında özellikle yağmurların etkisiyle genişliği ve göletindeki su miktarı oldukça artan şelale, bölge halkının içme suyu ihtiyacını da karşılamaktadır.  Şelalenin çevresinde ve suyun içinde yer alan piknik masaları ve ocaklarıyla ziyaretçilerine benzersiz bir ortam hazırlayan şelalenin orman içi dinlenme yerinde; birçok çam, kayın, meşe ve alfat gibi ağaç türleri bulunmaktadır. Şelalenin bulunduğu alan, yaz aylarında bunaltıcı sıcakların olduğu dönemlerde bile oldukça serin ve ferahtır.

Suuçtu Şelalesi Nerede:

Şelale; Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, ilçe merkezine yaklaşık 20 km. uzaklıkta yer almaktadır. Suuçtu Şelalesi’ne; Yalıntaş Beldesi yolu takip edilerek Muradiyesarnıç Köyü üzerinden ulaşım sağlanabilmektedir.


Suuçtu Şelalesi Nasıl Gidilir:

Şehrin karmaşasından uzak, doğayla iç içe bir yer olan Suuçtu Şelalesi’ne ulaşmak için virajlı yollardan geçerken karşılaştığınız, tarihi yapısı korunmuş küçük köy evleri ve sıra sıra dizilmiş ağaçlar; keyifli bir yolculuk imkanı sunmakta, şelalenin etrafında yer alan değişik renk ve görünümdeki kayalar ise ziyaretçileri şaşırtmaktadır. Ayrıca şelalenin suyu içilebilir olup şelalenin üst tarafında bir de alabalık lokantası yer almaktadır.




Yorumlar