Küreklidere Şelalesi Nerede Nasıl Gidilir

Küreklidere Şelalesi Nasıl Gezilir, Küreklidere Şelalesi Nerede, Küreklidere Şelalesine Nasıl Gidilir,

Küreklidere Şelalesi; 55 çeşit ağaç türünün yer aldığı, ormanlarla kaplı bir vadide yer almaktadır. Şelaleye giden su, ormanın içinden geçen yolların dereyle kesişmesi sonucu, bir noktada çoğalarak akmakta ve metrelerce yükseklikten dökülmektedir. Kent ormanının en şanlı şelalelerinden olan şelalenin yüksekliği ise tam 82 metredir. Ayrıca şelale yolunda yer alan kaya bahçeleri, bitkilerin yapraklarını dökmesiyle oluşan tabiat manzarası ve mevsimine göre sarı, yeşil, kahverengi gibi renklere bürünen doğal örtüsüyle bölgeye gelen ziyaretçileri adeta etkilemektedir.

Küreklidere Şelalesi, özellikle yaz aylarında yoğun bir şekilde ziyaret edilmektedir. Serin havası, muhteşem doğasıyla özellikle mangalcıların sıklıkla tercih ettiği noktalardan biri olan şelalenin en muhim sorunu, şelalenin bulunduğu noktaya giden bir yolun olmamasıdır. Şelalenin o büyüleyici manzarasının görülebildiği bölüme sadece köylüler tarafından ağaçlara bağlanan iplere tutunarak inilebilmektedir. Bu ulaşım şekli ise biraz tehlikeli ve zor olduğundan herkes tarafından kullanılamamaktadır. Şelale ayrıca; vahşi doğa tutkunları için özellikle kış aylarında adeta bir çekim noktası niteliğindedir.

Küreklidere Şelalesi Nerededir:

Şelale, Bursa’nın Yıldırım ilçesinin Hamamlıkızık semtinde, kent ormanı bünyesinde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık 15 km uzaklıktadır.Şeleleye orman içinde toprak yollardan gidilmektedir.bu köylülere kolay gelse de turistlere ve Şelaleyi gezenler için zor ve tehlikelidir.




Küreklidere Şelalesine Nasıl gidilir:

 Küreklidere Şelalesi’ne; araç yolu bittikten sonra 200 metrelik bir yürüyüş sonucunda ulaşılabilmektedir. Ayrıca bölgeye Derekızık ve Saitabat ana hatları üzerinde yer alan D/19 ve D/20 numaralı belediye otobüsleriyle de ulaşım sağlanabilmektedir
















Yorumlar